Vacatures & stages

Deze pagina is niet beschikbaar in het Spaans. U kan deze pagina vertalen met Google Translate.

Vanaf maart 2022 ondergaat het stadspaleis een grondige restauratie. De vaste opstelling is op dit moment niet toegankelijk. Lees meer over de restauratie.

Stagiair Communicatie

Voltijds (deeltijd mogelijk) – minimaal 3 maanden – startdatum in overleg

Altijd al willen weten hoe het is om in een museum te werken? Overweeg je een carrière in (online) communicatie? Museum Hof van Busleyden Mechelen biedt een meewerkstage aan bij Team Publiek. Deze leerrijke stage bereid je voor op een job in de cultuursector en leert je alle in- en outs van (museum)communicatie.

Wat ga je doen?

Ondersteunen beheer sociale mediakanalen

 • Algemeen contentbeheer op onze sociale media (FB, IG, LI, TW);
 • Proactief content sprokkelen binnen de organisatie;
 • Beeldmateriaal verzamelen of zelf creëren van beelden;
 • Contentkalender opstellen voor komende tentoonstellingen, bijvoorbeeld voor de tentoonstelling Verborgen Parels in het najaar van 2022.

Ondersteunen bij evenementen

 • Vernissages, finissages en bijkomende events logistiek opvolgen;
 • Ontwikkelen van concepten en formules.

Daarnaast spring je bij op heel diverse projecten als communicatie campagnes en de communicatie rond de bouw en heropening.

Wat kan je leren?

Als stagiair binnen Team Publiek werk je echt mee binnen het team. We kiezen je projecten op basis van je capaciteiten en interesse. Intussen leer je veel over de werking van een museum. Natuurlijk is er alle ruimte voor een stageopdracht of afstudeer-onderzoek.

Gedurende de stage word je begeleid door een vaste, ervaren stagementor van Museum Hof van Busleyden.

Over Museum Hof van Busleyden

Museum Hof van Busleyden belicht het rijke verleden van Mechelen als hoofdstad van de Bourgondische Nederlanden, met als kernthema de Bourgondische Renaissance vandaag. Het 15e-eeuwse stadspaleis was vroeger de residentie van Hiëronymus van Busleyden, een invloedrijke jurist die er onder meer Thomas More en Erasmus ontving. 

Sinds maart 2022 ondergaat het stadspaleis een grondige restauratie aan de buitenzijde. Daardoor is de vaste opstelling tot eind 2023 niet toegankelijk. Maar Museum Hof van Busleyden blijft ''open wegens verbouwing': in de ondergrondse exporuimte organiseert het museum tijdelijke tentoonstellingen waaronder Gap in the Clouds en de tentoonstelling Verborgen Parels die opent in het najaar van 2022.

Profiel en voorwaarden

 • Je bent flexibel en gemotiveerd.
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en hebt een goede kennis van het Engels.
 • Je bent minimaal in het bezit van een diploma secundair onderwijs.
 • Je bent vertrouwd met MS Office (Word, Excel, Outlook, …).

Ervaring in het creëren van content (nemen en bewerken van foto’s, schrijven van toegankelijke teksten, …) is een pluspunt.

Relevante opleidingen die aansluiten op de vacature:

 • Toerisme
 • Communicatie
 • Eventmanagement/Cultuurmanagement

De meeloopstage duurt tenminste 3 maanden, de startdatum is in overleg. Er is een combinatie mogelijk van thuiswerk en werk op de stageplaats.

Reageren

Stuur je cv en korte motivatie naar hvb@mechelen.be met het onderwerp “Sollicitatie stage”. Heb je vragen over de vacature? Contacteer dan Mars Van Malderen via mars.vanmalderen@mechelen.be.

 

Andere vacatures bij de Stad Mechelen kan je vinden op https://www.mechelen.be/vacatures