Vacatures & stage

Vacatures

Op dit moment zijn er geen vacatures bij het museum.

Stage

Zin om stage in ons museum te lopen? Vul het onderstaande formulier in en vertel ons waarom je graag stage komt doen bij ons. Je mag binnen de 14 dagen van ons een reactie verwachten. 

Online formulier

 

Stage-oproep: Kunst in de openbare ruimte

Stad Mechelen beschikt over zo’n 80-tal beelden in de openbare ruimte van uiteenlopende aard. Om deze collectie beter te ontsluiten, zoeken we een stagiair die voor elk beeld een korte tekst kan schrijven, of het nu over een Mechelse kunstenaar uit de jaren ‘50 gaat, over een hedendaags lichtwerk of over een historisch figuur. Deze teksten worden gepubliceerd op een nieuwe webpagina over kunst in de openbare ruimte.

Wat verwachten we van jou?

Je maakt jezelf vertrouwd met de beelden in de openbare ruimte en hun context. Je zoekt hiervoor onder andere achtergrondinformatie op in de collectieregistratiedatabank, in de museumbibliotheek en het museumarchief. Je werkt hiervoor samen met collega’s uit de cel communicatie, de cel collectie en de cel onderzoek.  

Bij het schrijven van je tekst, belicht je de verschillende aspecten van een kunstwerk, van de vervaardiger tot het gebruikte materiaal tot de tijdsgeest waarin het werk werd gemaakt.

Je beschikt over een vlotte pen en je voelt aan wanneer het interessant kan zijn om een bepaalde invalshoek inhoudelijk verder uit te werken. Je ziet het onderscheid tussen schrijven voor het web of  voor andere publiekstoepassingen. Je bent accuraat, kan goed synthetiseren en je voelt geen schroom om hulp in te roepen als dat nodig is.  

Periode

Je start bij voorkeur in het najaar van 2021. Het aantal stage-uren en de frequentie kan je bespreken met je stagebegeleider in het museum.

Stel jezelf kandidaat

Stuur je cv en motivatiebrief aan hannah.thijs@mechelen.be