Uw toren is niet af

Vanaf maart 2022 ondergaat het stadspaleis een grondige restauratie. De vaste opstelling is op dit moment niet toegankelijk. Lees meer over de restauratie.

Uw toren is niet af

Museum Hof van Busleyden - 2 december 2014 tot 8 maart 2015

Wat verbindt Vader Reus met de Mechelse voetbalclubs? Waarom staat er een levensgroot houten paard in de tentoonstelling? Hoe lees je een stuk Mechelse geschiedenis in een schilderij over poppenspel? Welke stilte spreekt uit een besloten hofje, en welk vakmanschap uit het bulderende kanon? In deze expo kon je de vele verhalen die Mechelen maken ontdekken én de toekomst van het stadsmuseum verkennen.

 

Uw toren is niet af

 

53 deelnemende verenigingen, meer dan 10% van alle bezoekers die terugkeerden met hun ticket, 40 extra activiteiten waar bezoekers gratis naar toe konden, …

10 000 opvallende UTINA broodzakken met een stadsmuseumgedicht die bij Mechelaars op de ontbijttafel belandden, 3 succesvolle workshops van Museum in Kinderhanden, 9 Museumklassen met als resultaat 500 kunstwerkjes die de expo opfleurden, 4 Soirée Lamot lezingen in het teken van UTINA, 3 minuten: meer had 100% Cultuur niet nodig om de expo uit te leggen in hun reportage, 120 minuten lang was Radio 2 te gast, 1 Huilende Reus, ontelbare Carolussen die over de toonbank gingen in Pop Up Café 't Schipke, … De expo groeide uit tot een erg dynamisch project!