Rik Wouters. Hoogtepunten

Vanaf maart 2022 ondergaat het stadspaleis een grondige restauratie. De vaste opstelling is op dit moment niet toegankelijk. Lees meer over de restauratie.

Rik Wouters. Hoogtepunten

museum Schepenhuis - 24 september 2011 tot en met 30 december 2014

Rik Wouters heeft slechts een korte tijd geleefd, maar hij liet een fantastisch oeuvre na. Nu het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (KMSKA) gerenoveerd wordt was het leeuwendeel van de uitzonderlijke Wouterscollectie van het museum tijdelijk te zien in de geboortestad van de kunstenaar. Vanaf 24 september 2011 pronkten hoogtepunten van dit oeuvre in het museum Schepenhuis in Mechelen.

Rik Wouters Hoogtepunten

 

Rik Wouters (1882- 1916) is één van de meest geliefde kunstenaars uit de Belgische kunst. Zijn doeken en beelden zinderen van leven, licht en lust. Maar achter het sprankelend oeuvre doemt een tragisch kunstenaar op, die veel te vroeg overleed. In Rik Wouters. Hoogtepunten vertelde curator Herwig Todts (KMSKA) dit aangrijpende verhaal aan de hand van de werken van de meester. Ze waren verdeeld over vijf themazalen: portretten, landschappen, het dagelijks leven, naakten en stillevens.

De collectie van het KMSKA werd aangevuld met een tiental werken van Wouters uit de collectie van de Stedelijke Musea Mechelen. De presentatie kaderde in het project 'Dicht maar dichtbij' van het KMSKA.