back-to-black-c-sophie-nuytten-lowres-2-.jpg

Workshop wol verven

WORKSHOP WOL VERVEN
 
Wil je graag zelf wol verven met natuurlijke materialen? In deze verrijkende workshop leer je zelf echte strengen wol verven in een diepe zwarte kleur. Je helpt bij het maken van zwarte verfbaden, ziet het effect van pigment op de vezels en krijgt de kans om voluit te experimenteren. Je ontdekt de wondere wereld van het ‘zwart verven’.
 
Tijdens de workshop breng je ook een bezoek aan het Back to Black project in Museum Hof van Busleyden. Daarin gaat het museum samen met textielkunstenaars en onderzoekers op zoek naar de betekenis van de kleur zwart en hoe we die kleur vandaag beleven. Je leert er meer over de eeuwenoude recepten voor zwart, het werk van textielkunstenares Claudy Jongstra en staat stil bij de drie mantels van Nederlands modeduo Viktor&Rolf, geverfd in ‘Bourgondisch zwart’.
 
De wol die je verft tijdens deze workshop krijgt een plaats in Expanding Field, een collaboratief kunstwerk van Claudy Jongstra, dat nog tot 2021 te zien is in het museum.
 
 
PRAKTISCH
 
data (onder voorbehoud) zaterdagen 14 & 21 november 2020 van 10.00 tot 16.00 uur
locatie Academie Mechelen, lokaal 209 (verzamelen aan de ingang van de academie) kostprijs 40 euro voor de workshop (incl. museumbezoek). Te betalen ter plekke, enkel cash mogelijk.
 
INSCHRIJVEN
 
Zodra de data definitief bevestigd zijn, kan je je op deze pagina inschrijven.
 
Workshops i.s.m. Academie Mechelen