hofvanbusleyden_copyrighttourismmechelen.jpg

Wij, Bourgondiërs

Wij, Bourgondiërs
UITVERKOCHT
Herbeleef de Bourgondische periode met Bart Van Loo in Mechelen 
Zaterdag 6 april 2019 
 
Waar komt onze reputatie als echte ‘Bourgondiërs’ vandaan? En hoe beleven we die erfenis vandaag nog? Vanuit het prachtige stadspaleis Museum Hof van Busleyden in Mechelen ontdek je het weelderige verleden van de Bourgondische Nederlanden. Verdwaal in de roemrijke stad van toen tijdens de Bourgondische wandeling met gids. Of ontdek de kunst en cultuur van de Bourgondische periode in het gloednieuwe museum. 
 
Bart Van LoMeesterverteller Bart Van Loo werkte drie jaar lang aan zijn boek De Bourgondiër (De Bezige Bij, 2019). Zijn zoektocht voerde hem naar het ontstaan van de Nederlanden in de vijftiende eeuw, een tijdreis naar het middeleeuwse Parijs, Dijon, Brugge, Gent, Mechelen, Lier, Delft, Gouda, … 
 
’s Avonds neemt hij je mee voor een eigenzinnige blik op onze Vlaamse ‘Gouden Eeuw’. Muziekensemble Currende, onder leiding van Erik Van Nevel, brengt in de O-L-V-over-de-Dijlekerk speelse en ondeugende chansons van aan het Bourgondische hof.
 
PROGRAMMA
 
Namiddagprogramma
 
Tijdens het namiddaggedeelte kan je kiezen uit verschillende wandelingen, rondleidingen of een vrij museumbezoek. Deze zijn inbegrepen in het ticket. Alle wandelingen vertrekken vanuit Museum Hof van Busleyden. 
 
Het museum zelf sluit om 17 uur. Op dat moment kan je in Zaal Dodoens wel gratis de boekvoorstelling bijwonen van Wijvenwereld, Vrouwen in de middeleeuwse stad.
 
Tussen 18 en 19.30 uur is er geen vast programma. Je kan de stad intrekken om zelf het Bourgondische leven in Mechelen te ervaren. Proef het Bourgondische lekkers in de Mechelse restaurants, maak kennis met alle lokale specialiteiten of treed in de voetsporen van Margareta van OostenrijkBekijk hier alle tips.
 
Vanaf 19.30 uur verwachten we je in de O-L-V-over-de-Dijlekerk voor het avondprogramma.
 
Een ticket kost 20 euro. Betalen doe je ter plaatste op de dag zelf.
 
Dit event is uitverkocht. Je kan je naam hier op de wachtlijst plaatsen. Als er een plekje vrijkomt, krijg je van ons bericht.
 
PRAKTISCH
13u30 - 22u
Museum Hof van Busleyden
Visit Mechelen
O-L-V-over-de-Dijlekerk
 
 
Een voorsmaakje van de muziek: www.currende.be