soireecarre_lang.jpg

Soirée Carré

De Grond der Dingen - Soirée Carré
 

Bij het stadproject De Grond der Dingen – een initiatief van ARSENAAL/LAZARUS en het Museum Hof van Busleyden – bouwen Mechelaars actief mee aan onze gemeenschappelijke toekomst. De ingediende ideeën voor één of meer Mechelse m² kan je niet enkel op www.degrondderdingen.be maar ook in het museum bekijken en bewonderen.

 

Elke 1ste donderdagavond van de maand organiseren we in het museum Soirée Carré, een reeks lezingen, gesprekken en workshops omtrent De Grond der Dingen. We gaan met elkaar in dialoog en zoeken naar verdieping. De stad (her)denken, de stad (her)verbeelden, de stad maken, kraken en/of smaken. Ingediende voorstellen worden toegelicht en besproken. Kunstenaars, filosofen, sociologen, stedenbouwkundigen en andere experten bekijken de voorstellen door een kritische bril. 

Samen maken we Mechelen aangenamer voor iedereen. Een delende stad, waarin de burger zelf aan zet is.

 

Voor wie?

Voor iedereen die actief betrokken wil zijn bij de ontwikkeling van de stad. Je hoeft nog geen idee ingediend te hebben om deel te nemen aan de Soirées.

 

Waar en wanneer?

20u in Zaal Dodoens - Museum Hof van Busleyden

Frederik de Merodestraat 65, 2800 Mechelen.

 

Inschrijven

Deelname is gratis, maar schrijf je in op voorhand.

Deelnemers van Soirée Carré mogen de dag zelf ook het museum gratis bezoeken tussen 10u en 22u.

 

KALENDER

 

Tijdens de expo The Neverending Park zal er (bijna) elke donderdag een Soirée Carré zijn. Bekijk de hele kalender met alle activiteiten in het park op de website van de expo.