hofvanbusleyden_copyrighttourismmechelen.jpg

Rembert Dodoens en zijn tijd

Rembert Dodoens en zijn tijd

Donderdag 2 maart om 20u  (deze lezing zou oorspronkelijk op 9 februari 2017 plaatsvinden, maar moest uitgesteld worden wegens ziekte van de spreker) *

 

Rembert Dodoens werd op 29 juni 1517 geboren in Mechelen en overleed te Leiden in 1585. Zijn leven en werk zijn emblematisch voor de omstandigheden waarin wetenschap werd beoefend tijdens de Renaissance.

Via een omtrekkende beweging langs de geschiedenis van de Europese wetenschap, zoomen we tijdens deze lezing geleidelijk in op de politieke, sociale, religieuze en intellectuele context waarin deze Mechelse botanist en geneesheer opereerde. We onderzoeken de impact van het Renaissance-humanisme, de specifieke visies op de maatschappelijke rol van wetenschap en de verschillende plaatsen waar wetenschap bedreven kon worden. 

 

Steven Vanden Broecke behaalde zijn doctoraat in de Geschiedenis aan de KU Leuven en was vervolgens werkzaam in Londen, Baltimore en Brussel. Sinds 2008 onderwijst hij intellectuele en wetenschapsgeschiedenis, met nadruk op de vroegmoderne periode, aan de Universiteit Gent. Zijn onderzoeksinteresses situeren zich op het snijvlak van wetenschap, magie en religie.

 

* had je al een ticket voor deze lezing? Dan kan je hem gebruiken voor de lezing op 2 maart of een van de andere twee lezingen binnen deze reeks. Lukt dat niet, kunnen wij je ticket ook terugbetalen. Mail ons via muse@mechelen.be 

Koop ticket (€ 5 of € 1 euro + € 2 euro administratiekost per transactie; meer info over de tarieven hier)

 

logo Dodoens