Projecten

Deze pagina is niet beschikbaar in het Spaans. U kan deze pagina vertalen met Google Translate.

Projecten in het Stadsarchief

In het Mechelse Stadsarchief werken een aantal vrijwilligers van Museum Hof van Busleyden mee aan verschillende taken en projecten:

- Inventarissen van de collectie plakbrieven (15.000 stuks!)

- Een overzicht maken van oude en hedendaagse straatnamen

- Het archief van Malinwa Archief schonen

- De ambachtsarchieven herinpakken

- Controleren van de bouwdossiers

 

 

Kerkeninventarisatie

Een ploeg vrijwilligers startte eind 2011 met de inventarisatie van het roerend erfgoed in de historische kerken van Mechelen. Alle objecten, zichtbaar in de kerk en achter de schermen opgeborgen, worden zorgvuldig beschreven, opgemeten en gefotografeerd. Alle gegevens worden zorgvuldig in een centrale databank bewaard. Met dit project ondersteunen we de Mechelse kerkbesturen.

 

Inventarisatie figurentheatererfgoed

Op vraag van de collega’s van Het Firmament werken vrijwilligers van Museum Hof van Busleyden op dit ogenblik mee aan de inventarisatie van de poppencollectie van beeldsmederij DE MAAN. Deze poppen worden momenteel in de Brusselpoort bewaard. De inventarisatie is belangrijk in functie van het herbestemmingstraject voor de hele collectie.
 

 

Depot Rato

Een halve dag per week werkt vrijwilliger Frank mee in ons tijdelijke depot. Hij werkt er samen met onze behoudsmedewerkers aan de voorbereiding van de definitieve verhuis van onze collectie naar Depot Rato.

 

 

VRIJWILLIGERSTAKEN - Collectie