opening-web-low-40-kopie.jpg

Maen Florin | Playing at being human

Maen Florin | Playing at being human

Museum Hof van Busleyden – De Garage – Sint-Janskerk

19.09.2020 - 14.02.2021

 

 

Expo op drie locaties

In de presentatie van Maen Florin komen alle facetten van haar werk samen in een allesomvattende tentoonstelling, op drie plekken met elk hun eigenheid: Museum Hof van Busleyden, De Garage en de Sint-Janskerk in Mechelen. Start je bezoek op een van deze locaties en laat je verrassen door de interactie van de expo en deze bijzondere plekken.

 

Hoofden in de Sint-Janskerk

Op wandelafstand van het museum kan je de Sint-Janskerk vinden. Hier worden Maen's sculpturen één met de omgeving waarin ze getoond worden. Net als in de Renaissance gaat ze de dialoog aan met het verleden. Al eeuwen lang doet de onthoofding van Sint-Jan De Doper kunstenaars nadenken over hoe ‘het hoofd’ de menselijkheid belichaamt. De geïsoleerde hoofden achteraan in de kerk versterken die focus.

 

Naast de meesterstukken in het museum

In het museum zelf is het werk van Maen Florin te vinden doorheen de verschillende museumruimtes. Soms erg aanwezig, soms net heel subtiel. Maen verbindt haar werk zowel met de thema’s van het museum als met de vormentaal van de kunstwerken. Het nodigt je uit om op een andere manier te kijken naar de meesterstukken in het museale parcours. 

 

Nieuw werk in De Garage

Met uitsluitend nieuw werk op deze locatie gaat Maen Florin verder dan voordien. Via de toevoeging van kleuren, wanden en speciaal ontworpen sokkels geeft Maen Florin vorm aan de tentoonstellingsarchitectuur. De sculpturen nemen duidelijk hun plaats in ten opzichte van de andere beelden in de ruimte. Op die manier laat ze de evocatieve kracht van de omgeving een rol spelen in het ervaren van haar sculpturen.

De werken van Maen Florin houden je een spiegel voor. Op zoek naar een vertaling van krachtige emoties, verenigt de kunstenaar tegenpolen als macht en machteloosheid, liefde en lijden, kracht en breekbaarheid binnen één beeld. Haar figuren proberen contact te maken met de wereld maar blijven tegelijk vastzitten in hun eigen bubbel, afgesloten voor de ander.

Volg Maen Florin in de voorbereiding van deze expo