Paint it Black

Paint it Black

2 juli tot 13 september 2020

Zwart en mode gaan hand in hand, en dat doen ze al heel lang. De studenten van de afdeling Mode van Ursulinen Mechelen verdiepten zich dit schooljaar in het thema Back to Black. Zij bestudeerden de modetrends uit de Bourgondische periode en kozen elk een kenmerkend detail uit een schilderij. Dit maakten ze nauwgezet na in onbewerkte wol en linnen. Met behulp van aloude verftechnieken kleurden ze het detail zwart, helemaal volgens de zwart-recepten uit die tijd. Vervolgens integreerden ze het in een eigen creatief silhouet.

Samen met de leerlingen van 6 Fotografie, 6 Schoonheidsverzorging en 7 Haarstilist van COLOMAplus organiseerden ze een modeshoot in en rond het Museum Hof van Busleyden. De indrukwekkende resultaten kan je vanaf 2 juli 2020 bewonderen in de tuin van ons museum.

Op onze belevingszolder kan je drie silhouetten ontdekken, samen met een video van de bijhorende modeshow. Vergeet ook niet even langs de Back to Black-zaal te lopen, hier ligt ook een bijzonder detail verborgen!

 

Expo is ingebegrepen in het museumticket. Reserveer alvast je plaats hier.

 

Meer weten?

Lees hier het interview met Cathérine Van den Bossche, coördinator Mode van de Ursulinen.