hofvanbusleyden_copyrighttourismmechelen.jpg

Over urban farming, korte keten en verantwoord voedsel

Voor de vierde Soirée Carré duiken we in de wondere wereld van innovatieve voedingsinitiatieven. We bekijken initiatieven en ideeën uit Brussel en vooral uit Mechelen ivm duurzame voeding in de stad.

We vertrekken vanuit het voorbeeld van Brussel, een grootstad, waar op het eerste zicht beton heerst. Maar stilaan wordt deze stad veroverd door gedeelde moestuinen, dakboerderijen, zero waste kruidenierszaken en biomarkten, lokale voedingscoöperaties, krekel- en champignonkwekerijen,… noem maar op. De Brusselse politiek ambieert zelfs om tegen 2035 30% van zijn fruit en groenten lokaal te produceren. Aurelie Duchateau geeft een overzicht van de stand van zaken en zet een aantal dingen op een rij over stadslandbouw.

 

Daarna kijken we naar Mechelen. Hoe zit dat hier? Wat bestaat er al en wat kan beter? Enkele plaatselijke doeners en experts stellen hun initiatieven en ideeën voor om Mechelen op vlak van voeding te verduurzamen, waaronder M’akker (Biobuur, 't Middenveld en Ferm), stadsboerin Sofie Dewilde, Chantal De Schepper (Aquaponics), Louis De Bruyn (Landwijzer) e.a.. Naar goede gewoonte gaan we ook weer met elkaar in gesprek onder leiding van Deep Democracy coach Ylva Berg.

 

 

PRAKTISCH

do 10 januari 2019

20u in Zaal Dodoens - Museum Hof van Busleyden

Frederik de Merodestraat 65, 2800 Mechelen

 

 

INFO/INSCHRIJVEN

Deelname is gratis, maar schrijf je in op voorhand

Deelnemers van Soirée Carré mogen de dag zelf ook het museum gratis bezoeken tussen 10u en 22u.