hofvanbusleyden_copyrighttourismmechelen.jpg

Open Monumentendag in Museum Hof van Busleyden

Open Monumentendag
Zondag 9 september 2018
10 tot 17 u - Museum Hof van Busleyden
 
OMD

Gratis Bezoek

Bezoek het Museum Hof van Busleyden gratis van 10u to 17u.

 

Rondleidingen

Tijdens Open Monumentendag vertellen we je meer over hoe het Bourgondisch stadspaleis Hof van Busleyden door de eeuwen heen evolueerde. Wie woonde er na Hiëronymus, de oprichter? En welke symboliek schuilt er in de scenografie van het museum vandaag? Elk uur verzamelen we onder de gaanderij voor een buitenvertelling (duur: ca. 20 min). Nadien kan je het museum met al zijn schatten op je eigen tempo ontdekken.

 

Rondleidingen om 10u – 11u – 12u – 13u – 14u – 15u – 16u (verzamelen onder de gaanderij).

 

Ontmoet een reus!

Heb je altijd al eens een 17e-eeuwse reus van dichtbij willen bekijken? Dat kan! Want de Mechelse reuzen verhuizen op Open Monumentendag uitzonderlijk naar de tuin van het Museum Hof van Busleyden. Wie het aan durft kan zelf ook even in de schoenen kruipen van een reuzendrager. Heb je de smaak te pakken? ReuzenMechelen zoekt steeds nieuwe leden om er voor te zorgen dat de reuzen vaker door de straten kunnen dansen.

 

Voor families met kinderen (6-12 jaar)

Hiëronymus verwelkomt je als bijzondere gasten in zijn paleis. Een routeplan met zestien scheurluikjes loodst je doorheen alle kamers van het museum. De gouden kubussen vormen de rode draad doorheen het familieparcours. Doeners, denkers, tekenaars, uitvinders en bouwers worden uitgedaagd om creatief aan de slag te gaan, geïnspireerd door het thema van elke zaal. Eindigen doe je op de zolder waar de kinderen het routeplan kunnen omvormen tot een eigen versie van een Besloten Hofje.

 

Boekenverkoop

We verkopen onze catalogen en andere publicaties aan een spotprijsje per cm. Sla je slag!

 

Open Monumentendag is een organisatie van Herita, meer info vind je hier.