Online Zoeken

Via de online inventaris kan je de volledige collectie van Museum Hof van Busleyden raadplegen.

Om het zoeken te vergemakkelijken volgen hier enkele nuttige tips:

- Gebruik de combinatie 'Vervaardiger, Voornaam' bij het zoeken naar vervaardigers. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen hoofdletters en kleine letters.

- Bij 'Uitgebreid zoeken' vind je in de rechter marge bij 'Vervaardiger' en andere velden een zoekoptie. Door hierop te klikken krijg je een lijst te zien waaruit je kan kiezen. Als je, bijvoorbeeld, bij 'Vervaardiger' al de letter G ingeeft, krijg je alle vervaardigers te zien waarvan de achternaam met een G begint. 

- Bij 'Deskundig zoeken' kan je, onder andere, ook op jaartal zoeken. Wil je alle schilderijen zien die tussen 1900 en 1950 zijn vervaardigd, geef dan bij 'Objectnaam' de tekst 'schilderijen' in. Vervolgens klik je op het plus-teken. In de tweede lijn kies je 'Jaar vanaf', het '>'-teken en geeft u '1900' in. Na opnieuw op het plus-teken geklikt te hebben, kies je in de derde lijn 'Jaar tot', het '<'- teken en het jaartal '1950'. Klik op 'Zoeken' en het resultaat verschijnt op jouw scherm. 

- Bij de Resultaten is het mogelijk om te klikken op okerkleurige termen. Deze geven toegang tot alle records waarin dezelfde term voorkomt. Als je via een bepaalde zoekactie een ets van Willem Geets hebt gevonden, dan kan je alle etsen in de verzameling vinden - ook die van, bijvoorbeeld, Rik Wouters - door op het okerkleurige woord 'etsen' te klikken.