Xavier Noiret-Thomé | No More No Less

Vanaf maart 2022 ondergaat het stadspaleis een grondige restauratie. De vaste opstelling is op dit moment niet toegankelijk. Lees meer over de restauratie.

Xavier Noiret-Thomé | No More No Less

De Garage

19.09.2020 - 14.02.2021 

 

Xavier Noiret-Thomé nam in 2008 in Mechelen deel aan de groepstentoonstellingen Honorons Honoré en Wall Paintings. Met de tentoonstelling No More No Less presenteert de kunstenaar meer dan tien jaar later zijn recente werk in De Garage.

Het oeuvre van Xavier Noiret-Thomé kan nog het best omschreven worden als een uitgebreid onderzoek naar de schilderkunst, in alle diepte en breedte. Met ogenschijnlijk gemak brengt de kunstenaar een halve eeuw aan schilderkunstige ontwikkelingen op één canvas samen. 

De complexiteit van het beeld zit doorgaans reeds vervat in de wijze waarop Xavier Noiret-Thomé het werk laat tot stand komen. De kunstenaar toont een grote fascinatie voor allerhande picturale technieken en materialen. In zijn canvassen combineert hij ze zonder beperking of terughoudendheid: olie, acryl, lak, spuitbus, chroom, inkt, … Geregeld voegt hij ook objecten toe zoals munten, spiegels, bouten en moeren of creëert hij een autonoom object. Ook in deze sculpturen komen alle elementen terug die Xavier Noiret-Thomé’s kunst definiëren.

Stap binnen in het atelier van Xavier Noiret-Thomé

 

Xavier Noiret-Thomé in De Centrale, Brussel

De tentoonstelling No More No Less  is opgevat als een echo van zijn expo Panoramadie loopt van 3 september tot 17 januari in de Centrale, Centrum voor Hedendaagse Kunst in Brussel. Wie beide tentoonstellingen in Brussel en Mechelen bezoekt, kan genieten van een korting.