hofvanbusleyden_copyrighttourismmechelen.jpg

Nieuwe verenigingen in het museum

Drie nieuwe Mechelse verenigingen nemen hun intrek in de participatieve museumruimte De mensen maken de stad. Ze krijgen er de kans om de organisatie voor te stellen aan alle museumbezoekers. Samen vertegenwoordigen ze de hoeveelheid, het engagement en de diversiteit van het sociale leven in de stad van vandaag. In het openingsjaar van Museum Hof van Busleyden waren Welcome in Mechelen, poppenmaker Paul Contryn en kantvereniging Etterjefke te gast. 


Na iets meer dan een jaar nemen drie nieuwe Mechelse verenigingen hun intrek in de ruimte: de jonge gezichten van J@M vzw, de rood-gele kleuren van het Malinwa Archief en de breedgeschouderde reuzendragers van ReuzenMechelen. Teamwerk en samenspel verbinden de drie organisaties in de ruimte. 

 

Maak kennis met de nieuwe verenigingen

 

  • J@M vzw organiseert activiteiten in de vrije tijd van kinderen en tieners die maatschappelijk minder kansen krijgen om zich te ontplooien. Zij krijgen zo de ondersteuning en begeleiding die ze nodig hebben om hun eigen plek te ontdekken. 
  • ReuzenMechelen verenigt Mechelaars dan weer om de eeuwenoude Mechelse reizentraditie nieuw leven in te blazen. De reuzendragers zetten letterlijk hun schouders onder de reuzen, zodat ze in al hun glorie weer de straat op kunnen. ReuzenMechelen is een van de jongste verenigingen in Mechelen, en is steeds op zoek naar nieuwe reuzendragers.
  • Malinwa Archief koestert het rijke verleden van voetbalclub KV Mechelen. In het museum leer je meer over hun werking en kan je enkele stukken uit de clubgeschiedenis komen bewonderen tijdens een potje tafelvoetbal.

 

De verenigingen krijgen een volwaardige plaats in het museumparcours en vormen op verschillende plaatsen een actuele tegenhanger van de historische zalen.