The Neverending Park

Vanaf maart 2022 ondergaat het stadspaleis een grondige restauratie. De vaste opstelling is op dit moment niet toegankelijk. Lees meer over de restauratie.

Tentoonstelling

6 december 2019 tot 13 september 2020

Twee jaar lang verzamelden theatergezelschap ARSENAAL/LAZARUS en Museum Hof van Busleyden ideeën van Mechelaars voor een betere stad. Binnen het project De Grond der Dingen kreeg elke inwoner één vierkante meter om samen de toekomstige stad vorm te geven. Over de voorstellen is met de Mechelaars onderhandeld en gediscussieerd, gewikt en gewogen. De stad Mechelen beloofde het project 20.000 m² grond om in 2021 een selectie van deze ideeën te realiseren.

Benjamin Verdonck verbeeldt een tachtigtal voorstellen in maquettes die je kan komen bekijken van 6 december 2019 tot 13 september 2020 in de tijdelijke expo The Neverending Park. Het is een bijzonder park, een kunstmatige biotoop onder de grond van het Museum Hof van Busleyden, ontworpen door Decoratelier Jozef Wouters i.s.m. Barry Ahmad Talib. Een steeds veranderend universum voor de zoektocht naar ‘de grond der dingen’.  Hoewel je rondwandelt in een kunstige scenografie kan je er zoals in elk park rondstruinen of hangen, flaneren, ontmoeten, kijken, leren en spelen.

Aan de rand van het park verklaart Joeri De Bruyn de oorsprong van de Grond der Dingen en Rene Tichelaar vertaalt dit verhaal grafisch en digitaal. Naast de verhalen en de maquettes, is er in dit park ook plaats voor ontmoeting, met verschillende vaste bewoners. Willy Thomas, artistiek leider van ARSENAAL/LAZARUS neemt er zijn intrek en nodigt andere kunstenaars uit om tijdelijk met hem in dit park te verblijven. Ze wandelen met jou door de heuvels of nodigen je aan tafel uit voor ‘koffie met gesprek’, over de noden van een stad vandaag. Er is ook altijd een plekje voor de tal van binnen- en buitenlandse gasten die we op speciale momenten ontvangen. Samen zoeken we naar een antwoord op de vraag ‘Wat is de grond der dingen?’.

 

Willy Thomas is in het park op de volgende dagen: do 3/9, vr 4/9, za 5/9, do 10/9 en vr 11/9 van 14u tot 16u. Hij geeft jullie tekst en uitleg bij de expo en het project.

 

Ontdek alles over de tentoonstelling en de slotonderhandeling op 12 en 13 september op de website van The Neverending Park

Koop een terugkomticket voor € 5 (of € 2 als je jonger bent dan 26 jaar) en je kan tot 13 september het park bezoeken zo vaak als je wil. Let op, dit ticket is enkel voor de expo, niet voor de vaste opstelling van het museum.