museum-web-low-11.jpg

The Neverending Park

Tentoonstelling

6 december 2019 tot 15 maart 2020

Mechelen beter per vierkante meter. 2 jaar lang verzamelden theatergezelschap ARSENAAL/LAZARUS en Museum Hof van Busleyden onder dat motto ideeën van Mechelaars voor een betere stad. Elke Mechelaar kreeg precies één vierkante meter om zijn stad leefbaarder te maken. Over de voorstellen is onderhandeld en gediscussieerd, gewikt en gewogen. Van 6 december tot 15 maart zijn de ideeën te zien in de tijdelijke expo The Neverending Park.

Die expo presenteert de verschillende voorstellen van de burgers, artistiek vorm gegeven door kunstenaar Benjamin Verdonck in een scenografie van Jozef Wouters. Ze zet aan het denken over de toekomst van de stad en van stedelijkheid in het algemeen.

De Grond der Dingen is een gezamenlijk traject van ARSENAAL/LAZARUS en Museum Hof van Busleyden. In het museum heeft het project een ruimte waar de ideeën permanent getoond worden. Een keer per maand komen Mechelaars samen voor een Soirée Carré, een avond om te discussiëren over de uitdagingen van een stad en een antwoord te zoeken op de vraag: wat is onze gemeenschappelijke grond?

Hoe gaat het verder na de expo?
Het project De Grond der Dingen eindigt niet met de expo. In 2021 wordt 20.000m² van alle projectvoorstellen ook echt in de stad gerealiseerd.