opening-2306-web-low-90-large-.jpg

Naar de expo met het gezin

Kom je met het gezin naar het museum? Ook tijdens de tentoonstelling It almost seemed a lily laten we jong en oud op verschillende manieren kijken naar de kunstwerken.

 

"Hij leek wel een lelie” - de mythe van Hyacinthus

Dit verhaal van Ovidius inspireerde Berlinde De Bruyckere. Auteur Michaël De Cock en illustratrice Gerda Dendooven maakten er speciaal voor deze expo een hedendaagse herwerking van.

Je kan het verhaal lezen in de publieksruimte (niveau 0, na het onthaal) of een exemplaar aan de balie vragen (1 per gezin).

Of download het hier  gratis en de voorpret begint thuis al!

 

Ontdektas

Het speciale materiaalgebruik van Berlinde De Bruyckere inspireerde ons tot het maken van een associatietas voor gebruik in de expo. Wat valt jou op in de werken? Welke materialen wil jij gebruiken voor jouw eigen kunstwerk? 

De meeneemtas kan je uitlenen in de publieksruimte (niveau 0, na het onthaal)

 

Instaprondleidingen: Slow Art voor gezinnen

Wil je met je gezin ervaren wat het betekent om écht tijd uit te trekken voor een kunstwerk? Tijdens de instaprondleidingen op zondag krijg je de kans om je helemaal te verdiepen in twee werken uit de expo. Onze educatieve begeleiders helpen je hierbij. De kinderen kunnen daarna hun indrukken verwerken tot een eigen creatie.

Elke eerste zondag van de maand om 10u30

Tarief: 5 euro p.p. boven op je toegangsticket

Inschrijven vooraf verplicht via deze link  of aan de balie van het museum. We laten maximaal 15 personen toe per groep.