MUSEUMKLAS - Ideeën voor een betere stad

OPGELET: OMWILLE VAN DE CORONAMAATREGELEN KUNNEN WE VOORLOPIG NOG GEEN MUSEUMKLASSEN VOOR HET SECUNDAIR ONDERWIJS ORGANISEREN.

 
__
 

Twee jaar lang verzamelden theatergezelschap ARSENAAL/LAZARUS en Museum Hof van Busleyden ideeën van Mechelaars voor een betere stad. Binnen het project De Grond der Dingen kreeg elke inwoner één vierkante meter om zijn stad leefbaarder te maken. Over de voorstellen is samen onderhandeld en gediscussieerd, gewikt en gewogen.

Van 6 december 2019 tot 15 maart 2020 waren de eerste geselecteerde ideeën te zien in de tijdelijke expo: The Neverending Park. Maar hoe jongerenproof zijn die projecten?  In een gespreksworkshop van 2 uur denken jongeren - aan de hand van de geselecteerde projecten - samen na over hun leefomgeving en het leven in een stad. Over wat zij zouden kiezen, met aandacht voor duurzaamheid, mobiliteit, toegankelijkheid en openbare ruimte.


Ze verdiepen zich in de projecten, luisteren naar elkaars ideeën voor aanpassingen en formuleren, verbeelden en verwoorden hun eigen voorstellen. Samen komen we tot een voorstel om van onze buurt en stad een betere plek te maken, vertrekkend vanuit de denkwereld van de jongeren.

 

Museumklas in samenwerking met Globelink 

 

PRAKTISCH

  • voor leerlingen van de derde graad van het secundair onderwijs
  • € 6 per leerling
  • 120 min.
  • maximum 25 leerlingen

 

TIP!

Kies een maandag of vrijdag voor je bezoek, dan is het minder druk en meer ruimte voor jullie klas.

 

Reserveer hier

Gratis met de klas (max. 30 personen) naar onze locatie? Dat kan dankzij dynamoOPWEG. Klik hier voor meer informatie. 

 

Voor meer informatie over Museumklassen en andere school gerelateerde projecten, neem contact op met Arne Vandelanotte via arne.vandelanotte@mechelen.be