MUSEUMKLAS - Ideeën voor een betere stad

 
Twee jaar lang verzamelden theatergezelschap ARSENAAL/LAZARUS en Museum Hof van Busleyden ideeën van Mechelaars voor een betere stad. Binnen het project De Grond der Dingen kreeg elke inwoner één vierkante meter om zijn stad leefbaarder te maken. Over de voorstellen is samen onderhandeld en gediscussieerd, gewikt en gewogen.

 

Het project kreeg naast de tijdelijke tentoonstelling, The Neverending Park, een permanente plaats in het museum. Hier bouwen we samen met jouw klas aan een ‘ideale stad’. Op speelse wijze denken we na over de buurt en het leven in een stad, met aandacht voor duurzaamheid, mobiliteit en openbare ruimte.

 

De leerlingen bouwen in groepjes een maquette van hun ideale stad en luisteren naar elkaars ideeën. Samen formuleren, verbeelden en verwoorden ze hun eigen voorstellen. We onderzoeken hoe we op verschillende manieren samen kunnen beslissen over de ingrepen om van onze buurt en stad een betere plek te maken.

Praktisch

  • boek deze museumklas op dinsdag
  • 3e tot 6e leerjaar
  • € 5 per leerling
  • 90 min.
  • minimum 15 - maximum 25 leerlingen

 

Reserveer hier

Gratis met de klas (max. 30 personen) naar onze locatie? Dat kan dankzij dynamoOPWEG. Klik hier voor meer informatie. 

 

Voor meer informatie over Museumklassen en andere school gerelateerde projecten, neem contact op met Arne Vandelanotte via arne.vandelanotte@mechelen.be