opening-1506-web-55-large-.jpg

MUSEUMKLAS - De Grond Der Dingen

de grond der dingen

De Grond Der Dingen is een project van Museum Hof van Busleyden en theater ARSENAAL/LAZARUS. Samen met alle inwoners van de stad Mechelen -en dus ook met alle leerlingen- gaan we op zoek naar ideeën om onze stad te verbeteren. Om dat te realiseren krijgt elke Mechelaar 1m² ‘virtuele’ grond voor een project dat de gemeenschap ten goede komt.

Maar wat is het verband tussen De Grond Der Dingen en een Bourgondisch stadspaleis? Wie had vroeger de touwtjes in handen en hoe hebben mensen vandaag de macht om samen iets aan hun omgeving te veranderen?  

Tijdens een ontdekkingstocht in het museum leren de kinderen spelenderwijs meer over thema’s als samenwerken en machtsverhoudingen. Ze worden actief aan het denken gezet over de huidige stad en gaan samen op zoek naar concrete ideeën om die te verbeteren. Die ideeën kunnen nog tot februari 2019 verder uitgewerkt worden tot een echt projectvoorstel voor De Grond Der Dingen. Zo maakt ook jouw klas Mechelen beter, vierkante meter per vierkante meter. 

 

Extra - de lesvoorbereidingsmap geeft elke leerkracht de kans thema’s als macht, grond en gemeenschap op een bevattelijke en speelse manier vooraf te behandelen in de klas.

Download hem hier.

 

PRAKTISCH

Voor de tweede en derde graad van het lager onderwijs

maximum aantal kinderen: 25

prijs: € 75 /groep (incl. toegang, gids, workshop + voorbereidingopdrachten voor in de klas) + € 5 administratiekost

duur: 100 min.

Reservatie: uit@mechelen.be  of 070 222 800

 

 

Voor meer informatie over Museumklassen en andere school gerelateerde projecten, neem contact op met Arne Vandelanotte via arne.vandelanotte@mechelen.be