Margareta's Buren

Deze pagina is niet beschikbaar in het Spaans. U kan deze pagina vertalen met Google Translate.

Vanaf maart 2022 ondergaat het stadspaleis een grondige restauratie. De vaste opstelling is op dit moment niet toegankelijk. Lees meer over de restauratie.

Hoorspel Margareta's buren 

 

Hoorspel van Het Geluidshuis ism Museum Hof van Busleyden 

 

Mechelen anno 1507. De arme architect Keldermans weet niet meer waar zijn hoofd staat. Hij verbouwt tegelijkertijd het Hof van Savoye, de woonplaats van de machtige Margareta van Oostenrijk, én het Hof van Busleyden, het prachtige stadspaleis van kunstverzamelaar en ‘denker' Hiëronymus van Busleyden. 

Margareta wil alsmaar meer torentjes en van Busleyden blijft maar bijbouwen om plaats te maken voor grootse kunst en al even grootse Humanistische ideeën. Want daar bij hem thuis in de stove, de enige kamer waar helemaal geen stoof staat, wordt hevig gediscussieerd over het vermogen van het menselijke intellect. Begrijp je? Niet? Precies daarom hebben ze het zo moeilijk om hun ideeën te verspreiden bij de grote massa. 

Hoe ze daar dan tóch in slagen en wat Keizer Karel daar allemaal mee te maken heeft, ontdek je in dit knotsgekke hoorspel vol burenruzies, roddelmarkten, middeleeuwse martelscènes, een hele stamboom Bourgondiërs en veel keukenlatijn.

 

Hoe beluister je het hoorspel?

Download Margareta’s Buren gratis via de Geluidshuis-app (Android of iOS) of kom het beluisteren op de zolder van het museum. Hier krijg je alvast een voorsmaakje:

 

The making of van 'Margareta's Buren'

Neem een kijkje achter de schermen tijdens de opnames van dit knotsgekke verhaal! Wie schuilt er achter de stemmen van Margareta, Hiëronymus of Kareltje?

 

Meer info over dit hoorspel

Duur: 40 min

Leeftijd: voor kinderen vanaf 8 jaar 

Met de stemmen van Warre Borgmans, Geert Van Rampelberg, Bruno Vanden Broecke, Chiel Van Berkel, Eva Binon, Frans Van der Aa, Camilia Blereau, Clara Cleymans, Dempsey Hendrickx en Wouter Burssens.

Tekst: Paul Wauters

Illustraties en vormgeving: Mark Borgions

Regie en muziek: Koen Brandt

Productie: Ann Desmet en Katarina Martynowski 

Geluidstechniek, -effecten en -mix: Patrick Voets