untitled-design.jpg

Margareta's Buren

 
 
Margareta's buren
 Hoorspel van Het Geluidshuis ism Museum Hof van Busleyden.
 
 
Mechelen anno 1507. De arme architect Keldermans weet niet meer waar zijn hoofd staat. Hij verbouwt tegelijkertijd het Hof van Savoye, de woonplaats van de machtige Margareta van Oostenrijk, én het Hof van Busleyden, het prachtige stadspaleis van kunstverzamelaar en ‘denker' Hiëronymus van Busleyden. 
 
Margareta wil alsmaar meer torentjes en van Busleyden blijft maar bijbouwen om plaats te maken voor grootse kunst en al even grootse Humanistische ideeën. Want daar bij hem thuis in de stove, de enige kamer waar helemaal geen stoof staat, wordt hevig gediscussieerd over het vermogen van het menselijke intellect. Begrijp je? Niet? Precies daarom hebben ze het zo moeilijk om hun ideeën te verspreiden bij de grote massa. 
 
Hoe ze daar dan tóch in slagen en wat Keizer Karel daar allemaal mee te maken heeft, ontdek je in dit knotsgekke hoorspel vol burenruzies, roddelmarkten, middeleeuwse martelscènes, een hele stamboom Bourgondiërs en veel keukenlatijn.
 
 
Download Margareta’s Buren gratis via de Geluidshuis-app of kom het beluisteren op de zolder van het museum.
 
 
Duur: 40 min
Leeftijd: voor kinderen vanaf 8 jaar 
Met de stemmen van Warre Borgmans, Geert Van Rampelberg, Bruno Vanden Broecke, Chiel Van Berkel, Eva Binon, Frans Van der Aa, Camilia Blereau, Clara Cleymans, Dempsey Hendrickx en Wouter Burssens.
Tekst: Paul Wauters
Illustraties en vormgeving: Mark Borgions
Regie en muziek: Koen Brandt
Productie: Ann Desmet en Katarina Martynowski 
Geluidstechniek, -effecten en -mix: Patrick Voets