hofvanbusleyden_copyrighttourismmechelen.jpg

Lore Binon in It almost seemed a lily

Tijdens het slotweekend van de tentoonstelling It almost seemed a lily brengt sopraan Lore Binon een eenmalig en exclusief concert midden in de exporuimte. De dialoog tussen de zestiende-eeuwse Besloten Hofjes en de kunstwerken van Berlinde De Bruyckere zette Lore Binon aan om op haar beurt de interactie aan te gaan. Ze focust op de vrouwelijke mystieke en religieuze interpretatie: een intieme performance gekleurd met Gregoriaanse gezangen, Byzantijnse hymnen van de eerste vrouwelijke componiste Kassia en de middeleeuwse werken van de Duitse componiste Hildegard Von Bingen.

Er zijn geen vaste zitplaatsen voorzien. De bezoekers worden uitgenodigd de tentoonstelling in alle rust en vrijheid te beleven in combinatie met de gezangen van Lore Binon.

Lore Binon 

Over Lore Binon

Lore Binon begint haar loopbaan als violiste. In 2008 voltooit ze haar masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Yuzuko Horigome. Gaandeweg ontdekt ze een nieuwe manier om haar liefde voor muziek uit te drukken: haar stem. Aan het Conservatorium van Brussel behaalt ze haar Bachelor zang bij Beatrijs De Vos. Ze studeert verder aan de Escola Superior de Musica de Catalunya (Barcelona) en het Conservatorium van Amsterdam bij Valérie Guillorit. Tegenwoordig wordt ze gecoacht door Margreet Honig.

Haar fijngevoelige en rijke muzikale persoonlijkheid maakt haar een veelgevraagde soliste in binnen- en buitenland voor zowel het symfonisch repertoire als oude muziek. Daarnaast koestert Lore Binon een grote liefde voor kamermuziek. Ze nam o.a. deel aan het kamer muziekfestival te Schier monnikoog (NL), MAfestival (BE), Yaroslav Festival (RU), Operadagen Rotterdam (NL) en Valetta Baroque Festival (M) en werkte samen met diverse ensembles zoals Oxalys, Zefiro Tor na, Il Gardelino en De Nederlandse Bachvereniging. Ze werkte reeds samen met dirigenten, onder meer René Jacobs, Hervé Niquet, Alexander Rudin, Jos van Veldhoven, Michel Tabachnik en trad op in onder andere Bozar, Salle Pleyel, Opera de Lyon, Palau de la musica en De Doelen.

In de toekomst staan meerdere producties bij Opera Vlaanderen op het programma, de opname van een nieuwe CD met Revue Blanche en een internationale tournee met The Valley (an apocalyps) i.s.m. Muziektheater Transparant.

 

PRAKTISH

Zaterdag 11.05.2019 om 20 uur

Museum Hof van Busleyden

Ticketprijs: 25 euro (incl. bezoek aan de expo It almost seemed a lily)

Inschrijven via deze link. Je ontvangt de betalingsgegevens via mail. Nadat je betaling in orde is, ontvang je van ons een bevestiging.