img_6710.jpg

Kinderen

Deze pagina is niet beschikbaar in het Engels. U kan deze pagina vertalen met Google Translate.

Museum in Kinderhanden

Museum in kinderhanden is meer dan een namiddag knutselen. We brengen steeds een boeiend inhoudelijk verhaal met een link naar Mechelen. Tentoonstellingen, culturele gebeurtenissen of een nieuw hedendaags kunstwerk in de stad kunnen het uitgangspunt vormen van de activiteiten.

De activiteiten bestaan uit een interactief bezoek (tentoonstelling, museum, kunstenaar, stadswandeling, ...) met aansluitend een creatieve workshop.

 

Agenda

 
MUSEUMKAMPEN DEZE ZOMER?
Inschrijven kan weer! We doen er alles aan om de kampen leuk én veilig te houden deze zomer.
 
 
1 juli - 31 augustus 2020 > SCHATTEN VAN VLIEG | Hoor je wat ik hoor?
Met je gezin kan je deze zomer op een veilige manier op tocht door het museum. Met een leuk doeboekje verken je het museum op een heel andere manier.
Speelse opdrachten laten je geluiden ontdekken bij beelden en schilderijen. Aan het einde van je bezoek heeft de schatkist van Vlieg een verrassing klaar.
 
PRAKTISCH
doorlopend tijdens de openingsuren van het museum en inbegrepen in ticketprijs. Reserveer wel op voorhand je museumticket.
 
 

6 – 10 juli 2020 > MUSEUMKAMP | Traag kijken

Als we traag kijken, zien we meer. We ontdekten verschillende werken in het museum op een heel andere manier. En met deze andere kijk gingen we creatief aan de slag. We leerden hoe we een echt levend standbeeld konden worden en maakten museumkijkers waarmee je ondersteboven of achter een hoek kan kijken. 

 

 
 

24 – 28 augustus 2020 > MUSEUMKAMP | Kinderportretten

VOLZET!
In aanloop naar de expo Kinderen van de Renaissance ontdekken we vorstelijke kinderportretten, leren we poseren zoals de Habsburgse prinsen en prinsessen en maken we hedendaagse zotte selfie-portretten.
 
PRAKTISCH
voor kinderen van 6 tot 12 jaren
van 9.30u tot 16u (opvang vanaf 8u en tot 17u)
€ 120 | lunchpakket meebrengen | vooraf inschrijven 
 
 
 
15 november 2020 > KUNSTENDAG VOOR KINDEREN | Familiebezoek
 
Beleef met het hele gezin een bijzonder bezoek aan de expo van Cindy Wright.
 
 
22 & 29 december 2020 > WINTERWORKSHOPS
 
22 december
In de Sint-Janskerk maak je schetsen en ga je op zoek naar inspirerende details in architectuur en kunstwerken. Als een echte drukker zet je deze ideeën en ontwerpen om tot originele wenskaarten met drukinkt en drukpers. 
In het kader van Festival K.
 
 
PRAKTISCH
voor kinderen van 6 tot 12 jaar
van 9.30u tot 16u (opvang vanaf 8u en tot 17u)
€ 20 | lunchpakket meebrengen | vooraf inschrijven 
 
WINTERWORKSHOPS 2019

 

Ben je op zoek naar een activiteit om met een groep kinderen te doen? Neem dan een kijkje bij onze Museumklassen (ook te reserveren voor groepen buiten schoolverband).

 

Voor meer informatie over Museum in Kinderhanden kan je contact opnemen met Arne Vandelanotte via arne.vandelanotte@mechelen.be