Gezocht! Vrijwilligers voor onthaal in de kerken in het weekend

Wil jij mee onze kerken voorzien van een warm onthaal? Stel je kandidaat als vrijwilliger bij Torens aan de Dijle.

Samen zorgen we ervoor dat iedereen de kans krijgt om het uitzonderlijk erfgoed van de acht historische kerken in de binnenstad van Mechelen te bezoeken, te bewonderen en te beleven. Voorkennis heb je niet nodig. Je leert alles over het onthaal en de geschiedenis van de kerken en de kunstschatten tijdens een opleiding.

Je komt terecht in een team van enthousiaste vrijwilligers dat regelmatig bijeenkomt. Naast een vrijwilligersvergoeding geniet je als vrijwilliger van een aantal voordelen zoals gratis de Sint-Romboutstoren beklimmen, gratis Museum Hof van Busleyden bezoeken en gratis deelname aan toeristische wandelingen, aan events als Soirée MuzE.

 

Vrijwilliger aan het werk

 

Inhoud vrijwilligersactiviteit

We zoeken vrijwilligers voor het onthaal in Onze-Lieve-Vrouw-Van-Hanswijkbasiliek, Onze-Lieve-Vrouw-Over-De-Dijlekerk, Onze-Lieve-Vrouw van Leliëndaalkerk, Sint-Janskerk, Sint-Katelijnekerk, Sint-Pieter-en-Paulkerk en vanaf dit jaar ook de gerestaureerde Begijnhofkerk. Het onthaal is elke dag  - behalve op woensdag - van 13u tot 17u (of 16u in de winterperiode).

Je verwelkomt de bezoekers in de kerk. Je beantwoordt hun vragen. Je geeft spontaan informatie over de kerk en haar kunstschatten en toeristische informatie over Mechelen. Je verkoopt brochures en noteert de bezoekcijfers. Je zorgt dat het onthaal er netjes bij ligt. Verder help je mee met activiteiten en kom je naar de maandelijkse bijeenkomsten.

 

Wat is jouw profiel als vrijwilliger?

  • Je bent enthousiast
  • Je bent klantvriendelijk
  • Je bent verantwoordelijk
  • Je handelt respectvol
  • Je hebt interesse in het kerkelijk erfgoed
  • Je spreekt vlot Nederlands (meertaligheid is een pluspunt)
  • Je kan je elke week een namiddag vrijmaken of minstens twee namiddagen per maand. Opgelet: we zoeken vooral vrijwilligers voor het weekend! Voor de week kom je op een reservelijst te staan.

 

 Contact

Heb je interesse? Neem dan contact op met Ilse Renard via 0493 36 51 60 of ilse.renard@mechelen.be 

Meer informatie over Torens aan de Dijle vind je hier en op www.facebook.com/torensaandedijle/

 

Situering kerken

Bekijk en download hier het gratis plan van de acht historische kerken op wandelafstand.

Torens aan de Dijle zoekt later ook vrijwilligers voor het onthaal in de Begijnhofkerk. Deze kerk is momenteel gesloten voor restauratie.