hofvanbusleyden_copyrighttourismmechelen.jpg

Kennismaking met het nieuwe Museum Hof van Busleyden

HvBNa het aftellen naar het nieuwe jaar kunnen we stilaan uitkijken naar de opening van het nieuwe Museum Hof van Busleyden. Een museum dat niet enkel de Bourgondische geschiedenis van de stad centraal plaatst, maar ook het leven in Mechelen vandaag. Net als in de tijd van Hiëronymus van Busleyden wil het Museum Hof van Busleyden een ontmoetingsplaats zijn waar bezoekers ontdekken wat er leeft in Mechelen.
 
Misschien was je al betrokken bij het voorbereidende traject MaMuze of nam je deel aan de proeftentoonstelling Uw toren is niet af?
 
In de laatste fase hebben we opnieuw jouw hulp nodig om het museum mee vorm te geven! Een aantal ruimtes willen we samen met de Mechelaars invullen. Op 18 januari bekijken we samen hoe dat kan. We stellen er ook De Grond der Dingen  aan je voor: het stadsproject in samenwerking met ARSENAAL/LAZARUS dat vijf jaar lang een plek krijgt in het museum.
 
We nodigen je graag uit voor een eerste kennismaking met het nieuwe museum op donderdag 18 januari (14.30 - 17.00 uur) in Erfgoedcentrum Lamot. Graag je komst bevestigen via hvb@mechelen.be (vóór 10 januari).