In de voetsporen van Hiëronymus

Volg curator Samuel Mareel en stap mee in de voetsporen van Hiëronymus van Busleyden. Op zoek naar sporen van de bijzondere vriendschap tussen de Luxemburger Hiëronymus van Busleyden, de Hollander Desiderius Erasmus en de Engelsman Thomas More. Zonder deze vriendschap zou niet alleen het Hof van Busleyden in Mechelen maar ook de culturele geschiedenis van Europa aan het begin van de zestiende eeuw er wellicht anders hebben uitgezien.

Het kroonstuk van de familie van Busleyden

Starten doen we -waar anders - in Mechelen. Wat vertelt dit statige stadspaleis over de man die Hiëronymus van Busleyden was? En over de ambitie van zijn familie om op te klimmen tot de hoogste sociale kringen?

De carrièremove van Hiëronymus in Leuven

Sporen van Hiëronymus van Busleyden vinden we ook terug in Leuven. Maar waarom ging hij als geestelijke rechten studeren? Een blik op de boeiende studiejaren van Hiëronymus.

Portret van een bijzondere vriendschap

We trekken naar Londen. In de Royal Collection springt een dubbelportret in het oog, bedoeld als geschenk voor Thomas More. Die wachtte vol spanning en ongeduld op het schilderij met tekenen van een uitzonderlijke vriendschap.