IN DE EXPOZAAL - Instant Light | Benoît van Innis

Vanaf maart 2022 ondergaat het stadspaleis een grondige restauratie. De vaste opstelling is op dit moment niet toegankelijk. Lees meer over de restauratie.

Benoît van Innis – Instant Light

2 juli - 30 augustus 2020

 

Uitgerekend op de dag dat The Neverending Park noodgedwongen z’n deuren sluit, kruipt Benoît van Innis (°1960) in zijn pen. Het is midden maart en bijna heel Europa gaat gelijktijdig op slot omwille van het coronavirus. Op de eerste dag van de lockdown maakt Benoît van Innis een tekening in zwarte stift. Hij stuurt die via mail en Whatsapp de wereld in. Op dag twee doet hij hetzelfde en hij zal de weken daarna tekeningen blijven maken, tot het einde van de lockdown.

 In de hoofdrol staat een uitvergroot alter ego van de tekenaar zelf. Met zwierige tekeningen en soms absurde humor geeft hij een herkenbaar en toch bevreemdend beeld van een ongeziene periode in onze levens.

 

Over Benoît van Innis

Benoît van Innis studeerde schilderkunst bij Dan Van Severen in Sint-Lucas Gent. Vanaf 1989 maakte hij tekeningen voor onder andere De Standaard der Letteren, De Morgen en The New Yorker. Meest gekend zijn de acht portretten in het Brusselse metrostation Maalbeek, waar in 2016 een aanslag plaatsvond.

 

Over de tentoonstelling en het boek

Een honderdtal tekeningen is deze zomer voor het eerst te zien in de expo Instant Light in Museum Hof van Busleyden. Begin juli verschijnt het gelijknamige boek uitgegeven bij Posture Editions, in een co-productie met Be-Part Kortrijk/Waregem, Museum Hof van Busleyden en Berg Institute Madrid. De uitgave omvat naast de tekeningen ook teksten van schrijfster en filosofe Ann Meskens.

 

Deze tentoonstelling vindt plaats het kader van The Neverending Park
meer info www.theneverendingpark.be en www.hofvanbusleyden.be

6 september tot 11 oktober
Kortrijk 1302, Dormitorium, Kortrijk
meer info www.bepartexhibitions.be

22 oktober tot 8 november
EDIFICIO, Bibliothèque Solvay
meer info www.edificio.be

 

_____

 

Het is verplicht om online een tijdslot te boeken hiervoor.

Tickets en tarieven vind je hier.