banner_topstukken.jpg

Iets bijleren?

Het museum is even dicht, maar je kan op zoveel manieren genieten van onze verhalen en onze collectie. Want net op momenten als deze willen we meer dan ooit toegankelijk voor iedereen zijn. Niet achter een betaalmuur, maar helemaal gratis. We breiden ons online aanbod voortdurend uit, dus hou deze pagina in de gaten.

 

THE ART OF CONVERSATION

Hans Achterhuis, Alicja Gescinska en Jeroen Olyslaegers nemen plaats in een van de meest tot de verbeelding sprekende ruimtes in Museum Hof van Busleyden. Op deze plek ontving Hiëronymus van Busleyden aan het begin van de zestiende eeuw grote denkers als Thomas More en Erasmus.

Drie hedendaagse filosofen buigen zich opnieuw over tijdloze thema's en vraagstukken zoals de rol van een vrijplaats, vriendschap, grenzen, en hoogmoed. Het hypocaustum, de ruimte met prachtige muurschilderingen, kan je bezoeken in Museum Hof van Busleyden.

Ik schuif graag aan bij dat gesprek

 

 

MIJN MUSEUM
 
Momenteel is de collectie van Museum Hof van Busleyden niet te zien. Daarom vragen we nu aan jullie om jullie favoriete kunstwerk of object in huis te delen met ons. Zo maken we samen een nieuwe virtuele collectie.
 
Laat ons weten welk object een bijzondere plaats in jouw hart heeft en waarom. Een medewerker van het museum geeft je vervolgens tips om je object beter te onderhouden en te bewaren.
 
 
 

 

WAAR OF NIET WAAR: DE KOKOSNOOTBEKER

Binnenkort lanceren we een nieuwe reeks museumpodcasts: OORdilemma's. Jongeren nemen jullie mee langs de topwerken in het museum. En vertellen jullie mooie verhalen erover. Alleen... er is telkens maar één verhaal waar. Kan jij raden welk? 

Luister hier naar de teaser over de kokosnootbeker

 

 

TOPSTUKKEN OM NAAR TE LUISTEREN

Kunstwerken kan je niet alleen bekijken, maar ook beluisteren! Wij lichten alvast negen topwerken uit onze collectie toe, speciaal voor jullie oren...

Ik spits mijn oren!

 

 

THE NEVERENDING PARK STOPT NOG NIET

Normaal zou onze tijdelijk expo The Neverending Park nog gelopen hebben tot 15 maart. Helaas moesten we het vroeger stop zetten. Maar het project achter de tentoonstelling, De Grond der Dingen, is nog lang niet uitverteld. Je hoort er binnenkort meer over, maar tot dan kan je alvast bijbenen met de opnames van de gesprekken en debatten uit het park.

 

BOURGONDISCH? BOURGONDISCH!

Museum Hof van Busleyden vertelt het verhaal van Mechelen, vroeger als rijke hoofdstad van de Bourgondische Nederlanden én nu, als bruisende stad met veel creativiteit, ondernemerschap en diversiteit.

Maar hoe zat dat nu weer met ons Bourgondisch verleden? Bart Van Loo schreef er een bevattelijk boek over en maakte er, samen met Klara, nog een paar levendige podcasts over.

Dat lijkt me het luisteren waard!