Het kinderharnas van Karel V keert terug naar Mechelen

Kinderharnas van Karel V keert terug naar Mechelen

Dankzij de steun van enkele gulle donateurs kunnen we het kinderharnas van Keizer Karel naar Mechelen halen. Samen met het Kunsthistorisches Museum in Wenen wilden we middelen ophalen voor een nieuwe pop die het kinderharnas van de kleine Keizer Karel V moet dragen. Het harnas was een cadeau van Maximiliaan van Oostenrijk voor zijn kleinzoon. Het maakproces duurde echter erg lang en op een bepaald moment was Karel al te groot voor het harnas. Het werd het niet afgewerkt en bleef in Oostenrijk.

De tentoonstelling gaat over de opvoeding van de kinderen van het Habsburgse Hof in zestiende-eeuws Mechelen. Het is de uitgelezen kans om het harnas, dat bedoeld was voor Karel toen hij nog in Mechelen verbleef, terug naar de stad te halen. Hiervoor is er wel een nieuwe mannequin nodig, die door een speciale poppenmaker in Tirol gemaakt kan worden.

Geslaagd, dankzij deze donateurs

Begin 2020 startte we met een crowdfunding en op 12 april konden we dankzij de steun van onderstaande schatten van donateurs het benodigde geld ophalen. Dankjewel allemaal!

Eddy Brouwers - Liesbeth Beelen - Marc Rubben - Peter Dewachter - Koen De Weerdt - Christina De Mey - Marjan De Ro - Mady Vanderauwera - Jan Proost - Dagmar Eichberger - Sielke De Mulder - Mies Paulussen - Rik Vander Elst - Sofie Verschueren - vtbKultuur Mechelen - An Volckaert en Marc Dejans - Michelle Coenen - Guido Knops - Joachim Piens - Bas Jongenelen - Paul De Backer - Mikke Peeters - Roger Evens - Koninklijke Gidsenbond Mechelen - Isabelle Lemait - Mieke Meskens - Mia Nees - Rogier Choris - Stefaan Van Thielen - Guido De Smedt - Roy Ceustermans - Lode Vandendriessche - Rita Boon - Nick De Preter - Hugo Joostens - Tom Van Humbeeck - Samuel Mareel - Manufactuur De Wit - Vrienden van het Hof van Busleyden - Ambassadeurs van het Hof van Busleyden

Volg het harnas op weg naar Mechelen