Hans Demeulenaere: Doppelganger

Deze pagina is niet beschikbaar in het Spaans. U kan deze pagina vertalen met Google Translate.

Vanaf maart 2022 ondergaat het stadspaleis een grondige restauratie. De vaste opstelling is op dit moment niet toegankelijk. Lees meer over de restauratie.

De Garage – 28.06.2021– 29.08.2021

Hans Demeulenaere (Oostende, 1974) laat zich inspireren door architectuur, ruimte en vormgeving. In plaats van iets volledig nieuws te creëren, eigent hij zich bestaande objecten toe en geeft ze een verrassende hertaling. Door het deconstrueren en door objecten uit hun context te isoleren, vestigt hij de aandacht op onze kijkervaring en stelt onze perceptie als bezoeker in vraag. Zijn voorliefde voor een soort alledaagse esthetiek en het spel tussen figuratie en abstractie mondt uit in speelse vormen, interventies en installaties.

Intensieve samenwerking met andere kunstenaars, vormgevers en architecten voeden Demeulenaeres werk. In De Garage introduceert hij nieuw werk samen met Raffaella Crispino, Emi Kodama en Ine Meganck, Leroy Meyer, Samyra Moumouh, Marc Nagtzaam, Bas van den Hurk en Jochem van Laarhoven, Kris Van Dessel, Dimitri Vangrunderbeek, Klaas Vanhee en Karel Verhoeven.

In de tentoonstelling in Mechelen brengt Hans Demeulenaere een aantal bestaande en nieuwe kunstwerken samen. Voor deze expo stelt hij een nieuw kunstenaarsboek met als titel Sammlung voor en toont hij recente kunstenaarsedities. De tentoonstelling Doppelganger loopt samen met de expo Eén enorme seconde van Rein Dufait. Beide tentoonstellingen zijn te bezoeken met een ticket voor De Garage.

Op onze blog lees je meer over de tentoonstelling in deze bijdrage van Hilde Borgermans. 

Praktisch