hofvanbusleyden_copyrighttourismmechelen.jpg

Glas, een fascinerende materie

Deze pagina is niet beschikbaar in het Duits. U kan deze pagina vertalen met Google Translate.

Glas, een fascinerende materie

OPGELET!

Deze lezing van Soirée MuzE die voorzien was op 25/04/2019 wordt verplaatst wegens ziekte van de spreker. Onze excuses daarvoor. De nieuwe datum is donderdag 27/06/2019, om 20u.

 

Wie al een ticket had gekocht:

-        kan dit gewoon gebruiken op 27/06.

-        kan een terugbetaling vragen indien hij/zij de lezing op 27/06 niet kan bijwonen. Contacteer ons in dat geval via adminmuseum@mechelen.be.

 

 

GlasGlas wordt vandaag in de eerste plaats gezien als een banaal consumptieproduct. Het materiaal heeft nochtans een complexe en rijke geschiedenis.

Glas is zo oud als de wereld zelf en alomtegenwoordig. Waarschijnlijk is het zelfs aanwezig in het hele universum, aangezien het volstaat zand voldoende te verhitten om deze substantie te verkrijgen. 

Het Instituut voor Kunst en Ambacht in Mechelen (IKA) heeft een bloeiende glasafdeling waar leerlingen zowel technische als artistieke begeleiding krijgen. Als kennismaking met deze afdeling verkennen we de grillige weg die glas doorheen de tijd heeft afgelegd als materie om te creëren. We belichten ook de invloed van glas op ons wereldbeeld, onder meer door de optica en wetenschappelijke innovaties.

Ook de beeldende kwaliteiten en technieken van het medium komen aanbod.

 

Sandra De Clerck is kunstenaar en docent van de afdeling glaskunst van het IKA Mechelen. Ze was curator van verschillende glastentoonstellingen in Europa en gastdocent aan universiteiten in Europa en de VS. Haar werk bevindt zich in privé- en museumcollecties over de hele wereld.

 

Koop hier je ticket