3-32-pmcw1_0475-large-.jpg

Foto- en mixed media traject

 
Een participatief traject in Mechelen
 
Een tiental deelnemers uit maatschappelijk kwetsbare doelgroepen ging in op de vraag van het CAW Boom- Mechelen- Lier, De Plek en De Loods  om deel te nemen aan het artistiek traject in het kader van de tentoonstelling It almost seemed a lily. Onder begeleiding van fotograaf Wannes Cré maken ze foto's geïnspireerd op de expo en de topstukken van het museum, de Mechelse Besloten Hofjes. Samen met de fotograaf duiken de deelnemers in de wereld van fotografie om hun indrukken en emoties te vatten in beelden.
 
Met dit traject verdiept het museum enkele thema's uit de tentoonstelling zoals kwetsbaarheid, bescherming en vergankelijkheid. Thema's die ook in de Besloten Hofjes en het werk van Berlinde De Bruyckere te vinden zijn.
 
Wannes Cré 
Naast het fotoproject begeleidt het gerenommeerde Mechelse theaterhuis Abattoir Fermé de deelnemers om een eigen mixed media werk, een eigen 'Besloten Hofje' te creëren. De komende weken doen ze inspiratie op en verzamelen ze werkmaterialen voor hun creaties. 
 
Het resultaat van het traject zal dit voorjaar te zien zijn in het Museum Hof van Busleyden en bij de verschillende partners. 
 
 
De partners
 
CAW Boom- Mechelen- Lier helpt mensen met vragen over hun welzijn, financiën, administratie, relationele of juridische situatie. Uit een eerder fototraject groeide De Plek, een collectief in wording, waar vrijwilligers een opstapje willen bieden naar het beleven en beoefenen van kunst. 
 
Kunstencentrum De Loods (Duffel) is een sociaal-artistiek atelier voor een ruime doelgroep waaronder ook mensen met een psychische kwetsbaarheid. 
 
Abattoir Fermé treedt als theatergezelschap op als intermediair in dit project. Ze leveren een creatieve, andere insteek en laten de deelnemers op een andere manier kijken.
 
Wannes Cré is als fotograaf en artistiek leider van Antwerps kunstenhuis Het Bos zelf nauw betrokken bij trajecten voor diverse doelgroepen. 
 
Met dank aan Foto Nelissen.