opening-2206-web-low-68.jpg

Gouden familieparcours

CORONAMAATREGELEN

Het Gouden Kubussenparcous mogen we helaas nog niet heropenen. Maar in de plaats daarvan voorzien we een leuk doe-boekje voor kinderen van 6-12j. Dit is gratis te verkrijgen aan de balie van het museum.

________________

 

Gezinnen met kinderen kunnen op een speelse manier het museum ontdekken met een op maat gemaakt familieparcours. Hiëronymus verwelkomt hen als bijzondere gasten in zijn paleis. Een routeplan met zestien scheurluikjes loodst de jongste bezoekers doorheen alle kamers van het museum. Achter elk luik zit een opdracht of verwijzing naar een van de gouden kubussen die in de museumzalen staan opgesteld.

Met het gezin op pad

De gouden kubussen vormen de rode draad doorheen het familieparcours. Ze bevatten uiteenlopende en afwisselende opdrachten. Doeners, denkers, tekenaars, uitvinders en bouwers worden uitgedaagd om creatief aan de slag te gaan, geïnspireerd door het thema van elke zaal. Met eenvoudige staafpoppetjes stel je een eigen stoet samen die bij het sluiten van de kubus als schaduwspel in beweging komt. Of speel je met het hele gezin een gezelschapsspel over machtsstrategieën. Heb je een grote fantasie? Dan kan je je eigen fabeldier maken of jezelf een Bourgondisch imago geven.

Eindigen doe je op de zolder waar de kinderen het routeplan kunnen omvormen tot een eigen versie van een Besloten Hofje dat ze als aandenken mee naar huis nemen. 

 

Wat vinden de bezoekers er zelf van?

"De bril om rare dingen te zien is echt tof! Ik had graag alle dieren bij elkaar gepuzzeld, maar we hadden niet genoeg tijd." (Anne, 6 jaar)

"Superleuke opdrachten!" (Fleur, 10 jaar)

"Proficiat aan de bedenkers van die fantastiche kubussen. Kobe en Lars waren er helemaal weg van. Telkens benieuwd wat de kubus voor hen in petto had. Ook de knutselzolder was een schot in de roos. Een heel fijne museumnamiddag!" (Moeder van Kobe en Lars)

 

Het parcours werd ook uitgetest door:

Villa Speelmama

Coole Suggesties

 

PRAKTISCH

Geschikt voor kinderen van ca 6 tot 12 jaar. 

Het familieparcours + 1 routeplan is inbegrepen in de ticketprijs (extra routeplan € 1,00)