Erfgoedprojecten

Bevraging collectiezorg

Een goed beheer en optimale bewaring van uw erfgoedcollectie vragen voldoende ruimte, tijd, helpende handen, en nuttige tips en tools. Erfgoedcel Mechelen, Erfgoedcel Rivier&Land en IOED IGEMO willen onderzoeken hoe ze jou kunnen ondersteunen in je collectie- en depotbeheer tijdens de beleidsperiode 2021-2026.

Het invullen van deze vragenlijst vraagt 15 minuten van jouw tijd. Zo krijgen we een duidelijk overzicht van de stand van zaken en bepalen we, rekening houdend met jouw en onze mogelijkheden, de vervolgstappen.

Help je ons en jouw collectie door de enquête in te vullen? Dan maak je kans op een ticket voor twee personen voor een bezoek aan de expo Kinderen van de Renaissance in Museum Hof van Busleyden.

In juni 2021 ontvang je het resultaat en in het najaar informeren we je over de ondersteuning die wij, of externe partners, kunnen aanbieden.

Alvast hartelijk bedankt voor je tijd.

Team Erfgoedcel Mechelen, team Erfgoedcel Rivier&LandIOED IGEMO

Vul de enquête in

 

Soirée MuzE

Soirée MuzE neemt je mee achter de coulissen van het Mechelse erfgoed. We nodigen telkens een deskundige uit die je gepassioneerd én op een toegankelijke manier vertelt over zijn of haar onderzoek. Zo maak je kennis met de vele gezichten van erfgoed en leer je meer over de petite histoire en de mijlpalen uit onze geschiedenis. Elke reeks van Soirée MuzE telt vier lezingen en heeft een centraal thema als rode draad.

 

Erfgoeddag

Erfgoeddag is dé feestdag voor iedereen die cultureel erfgoed een warm hart toedraagt. Musea & Erfgoed Mechelen coördineert deze dag in Mechelen en de regio.

 

Torens aan de Dijle

Mechelen, sinds 1559 zetel van het aartsbisdom, bezit een schat aan religieus erfgoed. Verspreid over de Mechelse binnenstad liggen vier gotische en vier barokke kerken. Deze architecturale parels zijn bovendien verzamelplaatsen van prachtige kunstschatten. Toch zijn de kerken geen musea, maar ruimtes met een heel eigen, intieme sfeer. Elke kerk is natuurlijk vooral verbonden met zijn eigen geschiedenis. Ontdek ze alle acht!

 

Vrijwilligerswerking

In 2006 richtte Erfgoedcel Mechelen een vrijwilligerspool op, die vandaag zo’n 45 leden telt. De vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in voor uiteenlopende taken en projecten.