untitled-design-1-.jpg

Erfgoeddag - Kies

 
Op zondag 22 april is het weer Erfgoeddag. Deze editie staat in het teken van Kiezen. In een verkiezingsjaar staan we stil bij het kiezen voor erfgoed. Dat kan op verschillende manieren.  Wat willen we bewaren voor de toekomst en wat niet? Hoe werden keuzes in het verleden gemaakt? En hoe selecteren we welk erfgoed we vandaag  willen doorgeven? Kiezen betekent ook beslissingen nemen in conservatie- of restauratieopdrachten. Of je met hart en ziel inzetten om een ambacht in leven te houden.
 
Op deze Erfgoeddag zetten we verschillende keuzes in de kijker. In Mechelen laat het Speelgoedmuseum de allerkleinsten een verkiezingsaffiche voor hun favoriete speelgoed maken, de Vlaamse Kunstkring voor Marqueteurs vertelt je waarom zij gepassioneerd met hun vak bezig zijn en voetbalfans halen hun hart op aan de mooiste herinneringen uit de Mechelse voetbalgeschiedenis. ARSENAAL/LAZARUS is de uitvalsbasis voor de activiteiten in de stad.
 
Ook de regio laat zijn keuze voor erfgoed zien. In Duffel en bij het Sportimonium denk je mee na over het museum van de toekomst en het Emile Verhaerenmuseum in Sint-Amands laat je  kennis maken met deze Vlaamse schrijver aan de hand van twee heel verschillende visies.
 
 
Alle info vind je in ons erfgoedkrantje  of bekijk het programma hier online.
 
ERFGOEDDAG
Zondag 22 april 2018
 
Uitvalsbasis:
ARSENAAL/LAZARUS
Hanswijkstraat 63
2800 Mechelen
 
10u-18u
Gratis
 
Bekijk de fotoreportage van vorig jaar:
 

Erfgoeddag 2017