Drie eigenzinnige stemmen

Deze pagina is niet beschikbaar in het Engels. U kan deze pagina vertalen met Google Translate.

Beluister de museumpodcast

Beleef het Museum Hof van Busleyden op een andere manier en laat je meevoeren door onze podcasts. Een classicus verhaalt over de hergeboorte van het Hof van Busleyden, een muzikant vertaalt het Bourgondische leven in muziek en een psychiater verbindt heden en verleden.

Noem de museumpodcasts geen gewone audiotours, wel een verruimende blik op het museum door de ogen van eigenzinnige vertellers Patrick De Rynck, Jurgen De bruyn en Dirk de Wachter, in een audioregie van de jonge radiomakers Wederik De Backer en Lucas Derycke. 

 

De drie stemmen uit deze podcast


Patrick De Rynck is classicus, auteur en vertaler in opdracht van musea, uitgevers, erfgoedinstellingen, krant en radio. Jarenlang was hij op zondagavond als huisclassicus te horen op Radio 1.

Jurgen De bruyn is artistiek leider van het oude muziekensemble Zefiro Torna, sinds zijn oprichting in 1996 bekend om zijn vernieuwende en originele concepten.

Dirk De Wachter is psychiater en psychotherapeut verbonden aan de KULeuven. Hij schreef diverse bestsellers, waaronder het maatschappijkritische Borderline Times, Liefde. Een onmogelijk verlangen en Museum Dirk De Wachter.

 

Hoe beluister je onze museumpodcast?

Je kan de stemmen beluisteren via de tour op de Erfgoedapp. De drie stemmen nemen je mee op sleeptouw door het museum.