De Garage joins Museum Hof van Busleyden

Museum Hof van Busleyden en De Garage schrijven samen nieuw verhaal. Beide kunsthuizen werkten al een tijdje achter de schermen samen. Vanaf september 2020 integreerde De Garage, ruimte voor actuele kunst, in Museum Hof van Busleyden.

Waarom gaan De Garage en het museum samen?


Met deze integratie wil de stad een straffer en dynamischer tentoonstellingsaanbod genereren om het publiek van beide werkingen te verbreden. Voor de stad biedt dit samengaan nieuwe nationale en internationale perspectieven. De voormalig directeur van Cultuurcentrum Mechelen, Koen Leemans, zet zijn uitgebreide kennis van het hedendaagse kunstveld voortaan in als curator hedendaagse kunst binnen het museum en tekent een visie uit voor de hedendaagse lijn. Door de integratie van De Garage in het museum, zet Museum Hof van Busleyden verder in op de transhistorische dialoog.

 

De Garage joins HVB

Welke rol neemt De Garage in binnen het nieuwe verhaal?

 

De Garage creëert een vrijplaats voor zowel gevestigde als jonge kunstenaars, waarbij de kunstenaar en zijn of haar oeuvre centraal staan. Die manier van werken sluit perfect aan bij de geest van het Museum Hof van Busleyden als plek waar de oorspronkelijke humanistische gastheer de mens centraal stelde en een safe haven bouwde voor gedachtenoefeningen en experiment. De humanisten boden veel ruimte aan talentontwikkeling en dialoog. Een historische lijn die we graag vertalen naar de toekomst. 

 

Blijft de naam 'De Garage' bestaan?

De naam De Garage blijft gewoon bestaan, want het is een sterk merk in nationale en internationale kunstmiddens en blijft een forum bieden aan doorbrekende kunstenaars.

De tijdelijke tentoonstellingen van Maen Florin – Stefan Serneels – Xavier Noiret-Thomé maakt de integratie zichtbaar voor het brede publiek.