hofvanbusleyden_copyrighttourismmechelen.jpg

Christophe Gaeta scenograaf voor het Museum Hof van Busleyden

Deze pagina is niet beschikbaar in het Engels. U kan deze pagina vertalen met Google Translate.

Christophe Gaeta, is aangesteld voor de inrichting van het nieuwe Museum Hof van Busleyden in Mechelen. En wie het Red Star Line museum al bezocht (ook zijn scenografie), weet dat het Mechels stadspaleis bij hem in goede handen is.

Over iets meer dan een jaar, op 23 maart 2018, opent het Museum Hof van Busleyden opnieuw zijn deuren. Het vernieuwde museum heeft ambitieuze doelstelstellingen: in het luisterrijke stadspaleis kan je niet alleen kennismaken met het rijke verleden van de Bourgondische Nederlanden, maar ontdek je ook hoe de invloed van deze ingrijpende periode nog steeds doorleeft in het Mechelen van nu. 
 
Om dit te kunnen realiseren is er een sterke scenografie nodig. We zijn daarom ook erg blij om topscenograaf Christophe Gaeta te mogen verwelkomen als ontwerper voor de inrichting. Je kent misschien zijn ontwerp voor het Red Star Line Museum in Antwerpen, maar hij ontwierp ook als verschillende expo’s en vaste opstellingen voor instituten zoals de Koninklijke Bibliotheek in Brussel, de Franstalige Gemeenschap van België (Kasteel van Seneffe De kunst van het leven in de 18e eeuw) en de Abdij van Stavelot.
 
Voor Museum Hof van Busleyden zal hij niet enkel de (semi)vaste opstelling van de collectie uittekenen, maar ook de inrichting van de eerste tentoonstelling Roep om Rechtvaardigheid. Kunst en Rechtspraak in de Bourgondische Nederlanden. Een expo die tevens het slotstuk van het stadsfestival OP.RECHT.MECHELEN. zal zijn. 
 
collage Gaeta