Bereikbaarheid

Vanaf maart 2022 ondergaat het stadspaleis een grondige restauratie. De vaste opstelling is op dit moment niet toegankelijk. Lees meer over de restauratie.

Museum Hof van Busleyden en De Garage liggen in hartje Mechelen, op wandelafstand (500 meter) van elkaar. Hoe je ons kan bereiken, lees je hier.

Adres Museum Hof van Busleyden

Sint-Janstraat 2a 
2800 Mechelen

Voorzijde Museum Hof van Busleyden

Met de trein

Plan je route met de trein naar Mechelen via de NMBS

De kortste weg naar Museum Hof van Busledyen is te voet vanaf station Mechelen Nekkerspoel. Wandelafstand: 850 meter. Neem de voetgangersbrug over het water. Wandel de Keizerstraat in. Volg rechtsaf richting Veemarkt en vervolg je weg over de Biest. Je komt nu in de Frederik de Merodestraat. Op de hoek zie je het museum.

Met de bus

Verschillende bussen stoppen vlakbij het museum. Plan je route via De Lijn. Kies de haltes Biest of Veemarkt.

Met de fiets

Je kan je fiets veilig stallen in de binnentuin van het museum. Plaats je fiets in een van de twee fietsrekken. Geen plaats? In de Sint-Janstraat zijn extra fietsenstallingen aan de buitenzijde van het museum.

Met de wagen

Neem op de E19 Afrit 9 Mechelen-Noord. Parkeren kan op wandelafstand (300 meter) van het museum in de parkeergarages Tinel of Veemarkt. Het museum zelf ligt in een autoluwe zone. In de Sint-Janstraat mag je niet inrijden tussen 11 en 18 uur. Lees meer over de autoluwe binnenstad

Ben je minder mobiel en wil je daarom vlakbij het museum parkeren? Maak gebruik van de beschikbare parkeerplaatsen in de Frederik de Merodestraat. 

Let op: de museum ingang in de Merodestraat heeft geen verharde toegangsweg. Rolstoelgebruikers gebruiken best de hoofdingang van het museum in de St. Janstraat.

Adres De Garage

Onder-den-Toren 12
2800 Mechelen

Voorgevel De Garage

Met de trein

Plan je route met de trein naar Mechelen via de NMBS

De kortste weg naar De Garage is te voet vanaf station Mechelen Nekkerspoel. Wandelafstand: ca. 1 km. Neem de voetgangersbrug over het water. Wandel de Keizerstraat in en vervolg je weg richting Grote Markt. Ga verder naar de Sint-Romboutskathedraal. De Garage vind je recht tegenover de inkom van de toren.

Met de bus

Verschillende bussen stoppen in de buurt van De Garage. Plan je route via De Lijn. Kies de halte Schoenmarkt.

Met de fiets

Je kan je fiets plaatsen in de fietsenstallingen op ca. 50 meter van De Garage.  

Met de wagen

Neem op de E19 Afrit 9 Mechelen-Noord. Parkeren kan vlakbij De Garage in de parkeergarages Kathedraal of Grote Markt

In deze parkeergarages zijn plaatsen voorbehouden voor mensen met een beperking.