Sergio De Beukelaer | -...

Vanaf maart 2022 ondergaat het stadspaleis een grondige restauratie. De vaste opstelling is op dit moment niet toegankelijk. Lees meer over de restauratie.

Sergio De Beukelaer | -...

Cultuurcentrum Mechelen, exporuimte

01.12.2020 - 21.03.21

 

Deze tentoonstelling gaat door in het Cultuurcentrum Mechelen, maar is een organisatie van Museum Hof van Busleyden & De Garage. Voor tickets & info kan je terecht bij hvb@mechelen.be of aan de balie van het museum/De Garage.

Al meer dan twintig jaar verenigt de Belgische kunstenaar Sergio De Beukelaer allerlei schijnbare tegenstellingen in zijn kleurrijke, strakke en geometrische werken. Ogenschijnlijk moeiteloos schippert zijn kunst tussen vlak en ruimte, tekst en beeld, ernst en ironie, schilderkunst en sculptuur. Via het originele concept van de fat canvas, een driedimensionaal schilderij, doorbreekt de kunstenaar de grenzen van de klassieke schilderkunst. Zijn werken eigenen zich de ruimte toe waarin ze zich bevinden en zorgen voor een krachtige visuele impact.

In de tentoonstelling in Mechelen met de abstracte titel -… bereikt Sergio De Beukelaer in drie bedrijven een synthese van zijn ideeën rond kleur en vorm, objectiviteit en subjectiviteit. Het resultaat is een artistiek statement dat hij zowel vormelijk als inhoudelijk koppelt aan de dagelijkse (sociale) mediacultuur.

Bij deze tentoonstelling verschijnt een kunstenaarspublicatie die het belang van zijn unieke oeuvre onderlijnt en uitdraagt.

PRAKTISCH

Deze expo loopt in de exporuimte van het Cultuurcentrum, Minderbroedersgang 5. Open van maandag tot zondag (behalve woensdag) van 13 tot 18 uur. 

Tickets & tarieven: voor deze expo koop je online een ticket via Museum Hof van Busleyden. Je bezoek deze expo ofwel apart (tarieven De Garage), ofwel in combinatie met het museum (tarieven Museum).  

Cultuurcentrum Mechelen: hoe geraak je er? 

Sergio De Beukelaer

 

Sergio De Beukelaer

 Sergio De Beukelaer